Понад 3 000 наборів відкритих даних було приховано на Порталі

Міністерство цифрової трансформації України у відповіді на інформаційний запит повідомило, що з 24 лютого 2022 року на Порталі відритих даних було приховано 3 176 наборів відкритих даних. Станом на зараз, на Порталі відкритих даних опубліковано 27 тисяч наборів, отже, з початку повномасштабного вторгнення було приховано 10% опублікованих раніше наборів відкритих даних.

Мінцифри також надало повний перелік прихованих наборів, включаючи інформацію про набір, причину приховування та інформацію про особу, яка його здійснила. Виходячи з цієї таблиці, всі набори були приховані з єдиної причини:

На час дії воєнного стану на території України, публікація цього конкретного набору даних не здійснюється. Ви можете продовжувати оновлювати інформацію, яка стане публічно доступною після скасування дії воєнного стану

У запиті також містилось прохання надати документ, яким визначено причину приховування кожного набору, однак, у відповіді Мінцийри така інформація відсутня.

Також всі записи у таблиці стосються лише липня 2022 року, хоча достепенно відомо про випадки приховування данних в вересні 2022 року.

Варто зазначити, що станом на 23 лютого 2022 року, на порталі відкритих даних було доступно 40 989 наборів даних.  Що сталося з тими 10 тисячами, які відсутні в таблиці прихованих наборів, поки що невідомо.

Завантажити таблицю з прихованими наборами відкритих даних можна за посиланням.